Jom Klik Iklan

Thursday, January 7, 2016

IBU BEKERJA VS SURI RUMAH SEPENUH MASA


Salam sejahtera semua.. Alhamdulillah sudah tahun baru 2016..
Rasanya masih belum terlambat untuk mengucapkan selamat tahun baru kepada semua..

Gambar di atas adalah gambar diambil semasa saya mengambil anak sekolah tadika. Anak request nak air kotak 2.. Dahaga sangat katanya.. Huhuhu.. layankan jela yang penting dia seronok sekolah..

saya telah mengambil cuti 2 hari pada awal sesi persekolahan kerana menguruskan 2 orang anak bersekolah.. Wah.. penatnya jadi suri rumah sepenuh masa pada 2 hari tersebut...huhuhu... Rasanya kerja rumah dibuat tak siap-siap.. tak habis-habis.. dan tak sudah-sudah... Stress pun ada jugak rasanya dah..huhuhuhuGambar di atas adalah gambar anak-anak saya.. Sikecik pun nak bangun pagi.. Abang-abangnya bersiap nak ke sekolah, sikecik pun mengangis nak ikut..huhu... InsyaAllah tahun depan bolehlah masuk tadika jugak yer.. follow abg..

Saya rasa beruntungnya saya jadi seorang ibu yang bekerja.. Walaupun menguruskan persekolahan anak-anak dan makan minum mereka dan pada masa yang sama menunaikan tugas sebagai seorang pekerja yang makan gaji. Bertemu kawan-kawan ditempat kerja, sibuk dengan tugasan harian..  Walaupun penat tapi seronok..

Kesibukan saya ini lebih berbaloi jika dibandingkan saya menjadi suri rumah sepenuh masa.. memerap di rumah dan melakukan kerja-kerja rutin yang tak sudah-sudah... Cukupla 2 hari saya ambil cuti untuk menjadi suri rumah sepenuh masa..huhuhu

Oh!! salute saya pada ibu-ibu suri rumah sepenuh masa diluar sana...

No comments: