Monday, February 2, 2015

RUMAHKU SYURGAKUSyukur alhamdulillah....  di atas kurniaan NikmatNya. Terima kasih kepada semua pembaca kerana sudi membaca entri saya.

Entri kalini saya ingin kongsikan tentang Rumahku Syurgaku..

Sayangilah keluarga dan hargailah mereka. Sebenarnya kita bukan siapa-siapa pun jika tanpa mereka. Keluarga adalah sumber kekuatan dan sumber inspirasi ketika kita jatuh terduduk dan rebah tersungkur.. 

Melalui pengalaman hidup, keluarga adalah tulang belakang kita. Memahami dan bertolak ansur didalam melayari hidup berkeluarga amat penting. 

Pendidikan anak-anak juga bermula dari rumah. Justeru adalah tanggungjawab kita sebagai ibubapa untuk menjadikan Rumah kita sebagai Rumahku Syurgaku.. ... Hidupkan suasana ceria, seronok dan bahagia di dalam rumah kita sendiri. Hindari bergaduh diantara suami isteri dan anak-anak.. Semoga anak-anak yang dididik di dalam suasana yang sihat ini akan membesar menjadi insan yang berjaya di dunia dan di akhirat...

Kesimpulannya, marilah kita sama-sama menghidupkan Rumahku Syurgaku di dalam rumahtangga masing-masing yer.. 

~ Selamat Maju Jaya ~
No comments:

Periuk Noxxa dan Iron Philips boleh beli dengan cara ansuran mudah

Salam sejahtera semua...Gambar di atas ni di ambil pada 18 Februari 2018 (Ahad). En Awie dan Pn Jaja telah datang ke rumah saya untu...