Jom Klik Iklan

Monday, March 16, 2015

AJAL WANITA DALAM PANTANG


2 Minggu lepas kita dikejutkan dengan berita wanita dalam pantang telah dibunuh kejam. Sedih dan pilu mengenangkan nasib bayi yang ditinggalkan. Mengapa sungguh tidak berhati perut pelakunya yer..

Dan hari ini, seorang pengawal keselamatan dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini, sebentar tadi, atas pertuduhan membunuh seorang wanita yang masih berpantang bersalin di sebuah pangsapuri di Bandar Sunway, di sini, dua minggu lalu.

Tertuduh, Mohd Azmirul Shamsuddin, 36, mengangguk faham selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Surya Wati Shawal. Bagaimanapun, tiada sebarang pengakuan direkodkan daripada tertuduh yang memakai baju kemeja-T hijau itu.

Mengikut pertuduhan, dia didakwa melakukan kesalahan membunuh Rabiatul Adawiah Abd Aziz, 24, di Apartment Mentari Court, Sungai Way, di sini, pada 10.22 malam, 4 Mac lalu.Dia didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman gantung sampai mati jika sabit kesalahan.

Semoga kematiannya mendapat pembelaan, rohnya dicucuri rahmat dan jika pelakunya bersalah semoga pelakunya mendapat balasan yang setimpal. 

No comments: