Tuesday, March 10, 2015

CHAIYOKK IBU-IBU HEBAT


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua...

Alhamdulillah bertemu kita kembali.. rasanya seperti tiada isu untuk dikongsikan pula hari ini ye..hehehe

Sekarangni cuaca tidak menentu. Kadang-kadang panas terik kadang-kadang tetiba hujan lebat. Jadi ingatan untuk saya dan kepada anda diluar sana.. Banyakkan minum air masak yer.. Jaga kesihatan kita.. Terutamanya kepada ibu-ibu yang masih menyusukan anak.. kita perlu banyak minum air masak dan makan makanan yang berkhasiat..

Alhamdulilah diam tak diam rupanya sudah setahun setengah saya breastfeeding anak saya. tanpa campur dengan susu formula..dah besar sikecik sayani rupanya..

Kepada anda diluar sana, walaupun kita sibuk bekerja kita boleh menyusukan anak kita tanpa campur dengan susu formula. Insya Allah yang penting kita yakin boleh buat.. jangan mudah give up dan jangan peduli kata-kata negatif orang. Memang tak dinafikan akan ada yang cakap susu sikit, nanti baby tak kenyang dan macam-macam lagi... Usah hirau dan anggap itu motivasi untuk kita terus nyusukan anak kita ok..

Chaiyokkk ibu-ibu hebat..

No comments:

JOM BACA SURAH AL-KAHFI PADA HARI JUMAAT..

SURAH AL - KAHFI Surat ini terdiri atas 110 ayat, termasuk golongan surat-surat Makkiyyah. Dinamai Al-Kahfi artinya Gua dan Ashhabul Ka...