Jom Klik Iklan

Saturday, March 14, 2015

CUTI SEKOLAH JIMAT BELANJA


Assalamualaikum dan selamat petang semua.. Selamat berhujung minggu.. huhuhu..Alhamdulillah masih diberi ruang dan peluang untuk terus bernafas dan menjalani kehidupan seharian. Semoga hari ini lebih baik daripada semalam ye..InsyaAllah.

Sebagai ibubapa apa perancangan cuti sekolah ini yer?huhu ada pesta belon di Putrajaya sekarangni. 2 tahun lepas kami sekeluarga pernah mengunjunginya. Memang best. Elokla bawa anak-anak berjalan-jalan sempena cuti sekolah ini.. Yang penting wangnya ada.. Huhu.. Ada masa tapi tiada wang.. duduk rumah jela jawabnya..huhuhu.. 

Tidak mengapa, sebenarnya banyak cara untuk mengisi masa lapang bersama anak-anak sempena cuti sekolah selain daripada berbelanja lebih ni.. 

WAKTU BERKUALITI UNTUK MAKAN BERSAMA
Kita boleh masak dan makan bersama-sama. Mungkin ketika sesi persekolahan, kita sibuk dengan rutin persekolahan jadi waktu untuk makan bersama terhad. Jadi waktu cuti sekolah inilah masa yang sesuai untuk kita makan bersama anak-anak. 


BERBASIKAL DAN JOGGING BERSAMA
Huhu hanya bermodalkan tenaga, berbasikal atau riadah bersama disekitar tempat kediaman juga selain bagus untuk kesihatan malah dapat mengeratkan silatulrahim diantara ibubapa dan anak.

BERKEBUN
Ini kepada ibubapa yang suka bercucuk tanam, bolehla mengajak anak-anak berkebun semasa cuti sekolah ini. Secara tidak langsung anak-anak dapat merasa sendiri susah payah ibubapa mencari rezeki. 

MENONTON TELEVISYEN BERSAMA
Pada masa cuti sekolah, ibubapa meluangkan masa bersama anak-anak menonton cerita kegemaran bersama sambil bergurau senda dan menikmati makanan ringan. 

Huhu ini diantara perkara yang boleh dilakukan untuk mengisi masa lapang bersama anak-anak sempena cuti sekolah ini.. Selamat bercuti!!

No comments: